Ando Sogo a klímaváltozás elleni küzdelemben szeretné kamatoztatni lenyűgöző képességeit.

9 évesen tette le az egyetemi szintű matekvizsgát egy kisfiú

Egy kilencéves japán fiú sikeresen tette le az egyetemi szintű matematikavizsgát – írja az MTI a vizsgát szervező japán Matematikai Minősítő Intézet közleménye alapján.

Ando Sogo hétéves korától két éven át készült a vizsgára. Mint elmondta: tudását a klímaváltozás elleni küzdelemben, a társadalom javára szeretné kamatoztatni.

A japán nyugati részén, Hiogo prefektúrában élő Ando negyedik osztályba jár. A Matematikai Minősítő Intézet legnehezebb, 1. számú kju-tesztjét tavaly októberben teljesítette, ezzel ő vette át a legfiatalabb sikeres vizsgázó helyét Takahasi Hirotótól, aki 2018-ban, 11 évesen ment át a legnehezebb vizsgán.

A kju-tesztet 14 szinten lehet teljesíteni az óvodai szinttől az egyetemi szintig. Évente több mint 350 ezren vizsgáznak az intézet honlapja szerint.

A legnehezebb kju-teszt a változó függvényektől a metrikus és lineáris terekig rengeteg témát érint. A legutóbbi 1-es számú kju-vizsgát a jelentkezők 14,4 százaléka tudta teljesíteni.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner