Egy ritka rendellenességgel született, nincs pénze orvosra.

A Ladbible számolt be az Indiában élő Kumar Nayak történetéről, aki szinte egész életét kirekesztettként élte le. A 63 éves nő egy ritka rendellenességgel, polidaktiliával született, melynek következtében a kezén és a lábán is a természeteshez képest több ujja és lábujja van. A polidaliktika a legtöbb esetben hatujjúságban nyilvánul meg, főleg a kéz kisujji oldalán jelentkező ujjtöbblet formájában, Nayak esete azonban ennél sokkal extrémebb.

A kezei mellett ugyanis a lábain is ujjtöbblet alakult ki, összesen 12 ujja és 20 lábujja van.

Az idős asszonynak sosem volt pénze arra, hogy orvosi segítséggel eltávolítsa a felesleges testrészeket, így nem volt más választása, mint így leélni az életét. A környezetében viszont csak elvétve megértőek vele. A legtöbben csak szimplán elkerülik, de sokan vannak, akik zaklatják. Boszorkánynak nevezik, de előfordul, hogy messziről jönnek kiváncsiskodók, akik saját szemükkel akarják látni őt, ez pedig sokszor szül számára kellemetlen helyzeteket.

Szerencsére vannak, akik sokkal megértőbbek, például az a nő, aki a Ladbible-nek is nyilatkozott:

Tudom, hogy ez egy egészségügyi probléma, amiről nem tehet, gondoljanak bármit a többiek. Borzasztóan sajnálom, hogy nem engedheti meg magának az orvosi beavatkozást.

A lap egy videót is készített Nayakkal, ide kattintva lehet megnézni.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner