Az angol településen öt éve rendszeresen bukkannak fel kétezer fontos kötegek.

Rendszeresen pénzt találnak az utcán ebben a faluban

Évek óta foglalkoztatja egy rejtélyes ügy az angliai Blackhall Colliery (Durham megye) lakosait és hatóságait.

A településen 2014 óta már a tizenkettedik köteg pénzt találják meg a helyiek – minden alkalommal kétezer font (785 ezer forint) kerül elő, méghozzá mindig a lehető leglátványosabb helyeken. Idén már a negyedik köteg bankóra bukkantak, és a megtaláló – ahogy a korábbi esetekben – ezúttal is bevitte a rendőrségre a pénzt.

A rendőrök egyfelől nagyon hálásak a helyieknek, hogy ilyen erős a közösségi szellem, és mindenki bejelenti a jelentős summa felbukkanását; másfelől pedig értetlenül állnak a helyzet előtt: a banktól kezdve a postán át már számos nyilvánvaló helyen próbáltak nyomozni az ügyben. Eddig eredménytelenül.

A szervek nem tartják valószínűnek, hogy pénzmosáshoz, drogügylethez vagy más bűncselekményhez lenne köthető az ügy, sokkal inkább egy irgalmas szamaritánus magánakciójára gyanakodnak, mindenesetre nem zárhatják ki, hogy valakinek mégis a tulajdonában volt, és esetleg hiányzik az évek során megtalált összeg, ezért szeretnék visszaszolgáltatni neki.

A Sun brit bulvárlap cikke szerint amennyiben bizonyos időn belül nem jelentkezik a tulajdonos a pénzéért, a becsületes megtalálóknak fogják átadni a kötegeket.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner