Majd elváltoztatott hangon eljátszotta, hogy ő a saját apukája.

Egy kisgyerek vészhívása feldobta egy coloradói hatóság munkatársainak a napját, mégis tipikus esete volt annak, hogy mennyire sokan tartják fel feleslegesen a rendőröket irányító diszpécsereket.

Hogy napi szinten milyen rengetegen tárcsázzák a segélyhívó számokat tök feleslegesen, arról  sok szó esik (csak Magyarországon a 112-es számra évente érkező ötmillió hívás közül négymillió nem igényel beavatkozást – ezek a telefonok pedig a valóban beavatkozást igénylő helyzetek kezelésétől vonják el a kapacitást).

Az alább hallható vészhívás az Arapahoe megyei (Colorado, Egyesült Államok) sheriff hivatalához futott be. Azért hozták nyilvánosságra – túl azon, hogy őrült cuki a főszereplő – hogy a szülők igenis tanítsák meg a gyerekeiket, mikor kell valóban segélyhívó számot tárcsázni.

Na, de térjünk végre a lényegre: a felvételen hallható, ahogy a diszpécser felveszi a telefont, a vonal túlsó végén pedig egy Isaiah nevű kisfiú hangja szólal meg. Innentől következzék a nem mindennapi párbeszéd:

Segélyhívó: Arapahoe 911. Mi a cím, ahol a vészhelyzet történik?
Kisfiú: Ööö, lehetne, hogy elmennek az óvodámba, hogy megnézzék, mennyire jó ott? (…) Letehetem a telefont?
Segélyhívó: Nem, ne tedd le. Otthon vannak a szüleid?
Kisfiú: Ööö. A szüleim itthon vannak.
Segélyhívó: Beszélhetek az anyuval vagy az apuval?
Kisfiú: Beszélhetsz az apuval.
Segélyhívó: OK. Hívd oda az apukádat. Szeretnék vele beszélni.
Kisfiú: OK.
Megint a kisfiú, elváltoztatott hangon: Hello. Itt Isaiah apukája.
Segélyhívó: Isaiah, tudom, hogy még mindig te vagy az.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner