Megérezhették a Hálaadás közeledtét azok a vadpulykák, akik egyenesen elfoglalták a New Jerseyben lévő Tom's River városát. A hatalmas madarak rettegésben tartják a helyieket, akik szerint egyáltalán nem olyan szórakoztató ez a jelenség, mint amilyennek kívülről tűnik.

A 8-12 kilós szárnyasok ugyanis elég agresszíven reagálnak, így például az ajtótól az autóig való eljutás is meglehetősen komoly problémát jelent. A helyi lakosok sorra posztolnak az őket ért károkról, sérelmekről. A madarak ablakokat törnek be, elállják az utat, csípnek, ráülnek az autókra, háztetőkre, csak a gond van velük – sorolják.

Mindenhol ott vannak. Rengeteg pulyka van errefelé. Tegnap meg kellett állnom a teherautóval, csak rikoltoznak és szerintem biztos, hogy meg is kergetnek egy-két embert – magyarázta az egyik helyi, Jack Adams.

A helyiek már jelezték is a problémát Phil Murphy kormányzónak, mivel ők külső segítség nélkül nem tudják megoldani az egyre súlyosbodó problémát, hiszen a vadbefogó nem rendelkezik a kellő engedélyekkel. Addig is hozzáértők azt tanácsolták a kétségbeesett városiaknak, fedjék le a tükröződő felületeket, mivel a madarak a tükörképükre azt hiszik, egy másik pulykával van dolguk, így támadásba lendülnek.

Forrás:
(via)

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner