Nagy felháborodást váltott ki egy mexikói középiskolában készített fénykép, amin azt lehet látni, ahogy a diákok kartondobozokkal a fejükön ülnek egy osztályteremben.

A dobozokon csak a szemeknél van egy nyílás, hogy csak előre tudjanak nézni.

A Facebookon keresztül terjedő fotó a szülők elmondása szerint dolgozatírás közben készült, és a dobozokat azért rakták a középiskolások fejére, hogy ne tudjanak csalni, és ne tudják lemásolni a válaszokat társaikról  – írta a helyi sajtó.

https://www.facebook.com/DiarioDeHidalgo/photos/a.882957455402155/902246883473212/?type=3&theater

A szülők a Tlaxcala városban található Cobat 1 iskola igazgatójának leváltását kezdték el követelni az eset miatt, valamint felszólították a mexikói oktatási minisztert, hogy lépjen fel az iskola ellen. A szülők kijelentették:

Elutasítjuk ezt a megaláztatást, valamint a fizikai, lelki és pszichológiai erőszakot, amit a diákok ellen elkövetettek.

Miután az eset nagy port vert fel, az iskola azt állította, hogy a fénykép nem vizsga, vagy dolgozatírás közben készült, hanem csak egy „játékos” gyakorlat közben, amivel a diákok pszichomotoros képességeit mérték fel. Az iskola közlése szerint a kartondobozos gyakorlatot a diákok beleegyezésével hajtották végre.

Oszd meg!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner