Nagyot néztek a kínai Csangsa város önkormányzatán, amikor egy házasodni készülő férfiről kiderült, hogy a neve már 46 alkalommal szerepel az adatbázisukban: 23 házasság, és 23 válás miatt – írta a helyi sajtó.

Egy év alatt 23-szor házasodott és vált el egy kínai férfi

Mint kiderült, a meg nem nevezett férfi 12 hónap alatt 23 házasságot kötött, és mindegyik válással ért véget.

A beszámolók szerint volt olyan házassága, ami mindössze egyetlen egy napig tartott: a házasságkötés másnapján már el is vált feleségétől. Legutóbbi házasságkötése pedig egy héttel azután volt, hogy elvált legutóbbi feleségétől.

Azt nem lehet tudni, hogy mi áll a háttérben. Rekorddöntésre készült? Vagy túlságosan válogatós? Esetleg csalás? A Shanghaiist cikke szerint a kínai közösségi oldalakon nyomozás indítását követelik a férfi ellen, mert gyanújuk szerint ingatlanos csalás állhat a háttérben.

A kínai férfi a gyanú szerint ingatlanvásárlási lehetőségek miatt köthetett ilyen sok házasságot. Sok kínai városban ugyanis korlátozzák a nem helyi lakosok lakásvásárlási lehetőségeit, de azok megszűnnek, ha házasságot köt egy helyi lakossal, és akkor szabadon vásárolhat magának ingatlant.

A Beijing News című pekingi lap már 5 éve arról cikkezett, hogy a kínai fővárosban nagyon jól menő üzletnek számít, hogy kamu házasságkötéssel segítenek embereket abban, hogy pekingi lakásokat tudjanak vásárolni. A lap cikke szerint az ingatlanra vágyó férfiakat és nőket nagyjából 1,5 millió forintért segítik házastárshoz, és gyors váláshoz.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner