Joan Ward lassan 67 éve végzi heti hat napon ugyanazt a munkát, és esze ágában sincs abbahagyni.

A hosszú élet titkáról már sok idős embert kérdeztek, de a 90 éves Joan Ward válasza valószínűleg kevés embernek tetszik. Ő ugyanis nem a csokoládéra vagy valamilyen alkoholos italra, hanem a kemény munkára esküszik. Az idős asszony a hét hat napján 6.30-kor kel, 16 kilométert autózik az angliai Barnsley-ben található otthonából, hogy időben ott legyen a piaci standján. És ezt csinálja majdnem 67 éve. Ez idő alatt több százezer kilométert utazott és több mint 165 ezer órát dolgozott. Még most is maga intéz mindent, összeszedi a termékeket és emelgeti a 20 kilós krumpliszsákokat. Pihenni, nyugdíjba menni pedig esze ágában sincs.

A standot még a férjével indították a piacon 1952-ben, majd miután Fred meghalt 2006-ban, a nő egyedül vitte tovább a boltot. Joan mostanra már szinte intézménnyé vált a piacon. Vannak olyan vásárlóim, akik már felnőttek, de én még emlékszem, hogy az édesanyjukat és a nagymamájukat is kiszolgáltam – mondta a 90 éves asszony. Joan szerint a kemény munka mellett repül az idő, ő pedig addig a piacon lesz, amíg elég erőt érez magában. Nem foglalkozik azzal, hány éves, azt mondja, az életkor csak egy szám.
Forrás.:
(Metro)

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner