Egy amputált nő fotója szerepelt a mozgássérülteket támogató szervezet oldalán.

A Facebook letiltotta egy mozgássérültek jogaiért kiálló civil szervezet oldalát, mert szerintük az egyik kép „felkavaró”, és ezzel megszegték a közösségi oldal szabályait. A kifogásolt fényképen a most 23 éves Vicky Balch látható, aki 2015-ben szenvedett balesetet az Alton Towers hullámvasútján, és emiatt amputálni kellett az egyik lábát. Az ízléses képen a fiatal nő meztelenül látható, de semmit sem mutat, ráadásul a fotó már 3 éve fent van az oldalon.

Miután észrevette, hogy a Facebook blokkolta az oldalukat, az Ability Access vezetője, Simon Sansome azonnal felhívta a közösségi oldal ügyfélszolgálatát. Ott azt mondták neki, hogy a Facebookon tilos zavaró, felkavaró tartalmakat közzétenni, a mozgássérült emberekről készült képeket pedig egyesek zavarónak találják. Sansome teljesen megdöbbent a magyarázaton. Úgy érzi, a Facebook diszkriminálta őket, miközben csak egy információs oldalt működtetnek. A botrány után a Facebook elnézést kért, mivel az ügyfélszolgálatos nem mondhatott volna ilyet. Hozzátették, hogy a kifogásolt videót azért távolították el, mert egy félig meztelen nő szerepelt benne, ami felnőtt tartalomnak számít.
Forrás.:
(The Sun)

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner