A kínai közösségi oldalakon nagy népszerűségnek kezd örvendeni egy 77 éves ember, akit Guiness-rekordra szeretnének jelölni az 5,5 méter hosszú hajával.

Nem találjátok ki, miért nem vágatta le 54 éve a haját, amely immár 5 és fél méter hosszú

A férfi, mint egy turbánt körbe körbe tekerve tartja a haját, amelyet 54 éve nem vágott le. A hosszú hajú ember történetét azután kapta fel a média, hogy a férfit menye elvitte a délnyugat kínai Leshan város (Szecsuán tartomány) egyik fodrász üzletébe, hogy megmossák a haját és mindezt videóra vette, amit ide kattintva tekinthet meg.
A hajmosás és szárítás 2-3 ember munkáját igényelte 3 órán keresztül. Szeretnék, ha az idős férfi Guiness-rekordra jelentkezne méretes hajzuhatagával, ám ő nem akar elismerést vagy hírnevet magának.

Nem találjátok ki, miért nem vágatta le 54 éve a haját, amely immár 5 és fél méter hosszú

Miért növesztette eddig a haját? Nos, amikor 23 éves volt, Ake Yizheng kieszelte, hogyha nem vágatja le a haját, akkor egészséges marad ő és a családja. Ehhez a babonás szokásához azóta is tartja magát. A menye elmondta a médiának, hogy az 1970-es évek végén valaki felajánlott az apósának a hajáért jelentős összeget, ám ő visszautasította azt mert úgy gondolta, hogy a család egészsége fontosabb minden pénznél.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner