Legalább negyvennyolc gyermeke van egy indianai meddőségi klinika orvosának, aki a saját spermájával termékenyítette meg a klienseit, anélkül, hogy erről ők tudtak volna.

A 80 éves doktor, Donald Cline korábban már elismerte, hogy az 1970-es és 1980-as évek között legalább ötven nő esetében használta a saját spermáját, a tudtuk nélkül.

Fertility doctor used his sperm to father 48 without patients' consent

The rising popularity of genetic tests from sites like 23andMe has led dozens of people to discover that they share the same father: Dr Donald Cline of Indiana The now-80-year-old has admitted to using his own sperm to inseminate at least 50 unwitting women in the 1970s and 1980s Several

A mostanra már felnőtt, egymásról tudó gyerekek száma 2019-re elérte a negyvennyolcat. Az érintettek egy otthon elvégezhető DNS-teszt alapján jöttek rá az egyezésre. A mintát ugyanis több netes oldalra, például a  23andMe és Ancestry.com című portálokra is el lehet küldeni, amiknek a munkatársai aztán átvizsgálják, hogy van-e egyezés valamelyik felhasználóval. A féltestvérek közül néhányan már fel is keresték egymást, egy közös Facebook csoportot is csináltak maguknak.

Egyelőre nem tudni, hogy az orvos, aki 2017-ben egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mit szól a fejleményekhez.
Forrás.:
(via)

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner