Két tapasztalt modellépítő 400 ezer darab építőkocka felhasználásával készítette el a világ minden valószínűség szerint legnagyobb Lego lakóautóját.

Legendás szabadidőautó

A teljes méretű modell „tervrajzaként” az 1967 és 1971 között gyártott T2 lakóautó szolgált, amely a világjárók számára a mai napig az igazi, ikonikus lakóautó. A világon mindössze 12 ember rendelkezik hivatalos Lego-építői státusszal, közülük ketten, René Hoffmeister és Pascal Lenhard vágott bele, hogy hat hét alatt megépítsék a világrekorder autót. A páros 3D-s számítógépes programok felhasználásával előre elkészítette az építési tervet. Ebből pontosan ki tudták kalkulálni a szükséges építőkockák számát. A munka zökkenőmentesen haladt, de amikor rájöttek, hogy a nagyon alapos, gondos tervezés ellenére is hiányzik a T2 ablakainak megépítéséhez szükséges húszezer darab átlátszó építőkocka, akkor okozott né­mi fejfájást a megjelölt határ­idő tartása.

Az erőfeszítés nem volt hiábavaló, hiszen olyan egységeket is sikerült határidőre megoldani, mint a kempingezők körében oly népszerű Westfalia felnyitható tető felszerelése, vagy a tolóajtó, ami műszakilag nagy kihívást jelentett. A méretek is lenyűgözőek: a Lego kempingautó több, mint 5 méter hosszú, 1,9 méter széles és közel 2 méter magas.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner