Szinte hihetetlen, de a világ egyes részein semmi sem tiltja a helyieknek, hogy például lelőjék azt, aki ellopja az autójukat, vagy hogy marslakónak vallják magukat. Íme, a legfőbb furcsaságok, amelyek Magyarországon tiltottak, ám más országokban nem jár értük büntetés.

1. Dél-afrikai lángszórás

Bármennyire hihetetlen, de a helyi hatóságokat egyáltalán nem zavarja, hogy az autóra lángszórót szereltetnek, ami akár menet közben is működhet. Viszont ha emiatt valaki ellopná az autót – ami egyáltalán nem ritka az országban –, akkor szintén teljesen legálisan le lehet puffantani az illetőt, így Dél-Afrika rögtön két helyet foglalhat el a listán.

Top7 nálunk tilos, máshol legális szokás

2. Lopás a hollandoknál

Bárhol a világon, ha ellopnak valakitől valamit, az semmilyen körülmények között sem válik a tolvaj jogos tulajdonává. Nem úgy a hollandoknál. Ha ugyanis náluk valakit megszabadítanak például a bringájától, és húsz éven át nem kerül elő a tolvaj, akkor az övé lesz. Műkincs esetében harminc évet kell várni erre.

Top7 nálunk tilos, máshol legális szokás

3. Állati nász Indiában

Állati nász Indiában Kifejezetten gyakori és senkit sem zavar, ha egy indiai összeházasodik a házi kedvencével, legyen az kutya, macska, hörcsög, netán egy kecske. Az ember–kutya frigy amúgy általában babonából köttetik és ez a legnépszerűbb. Egy lányt azért adtak kutyához, mert állítólag csak az tudta elűzni a családja gonosz szellemét.

Top7 nálunk tilos, máshol legális szokás

4. Tankozó angolok

Meglepő a hűvös britektől, de semmi sem tiltja számukra, hogy tankkal róják az utcákat. Feltéve, ha hajlandóak előtte arra alkalmas állapotba hozni. Ez csupán annyit tesz, hogy meg kell szabadulni a fegyverzettől és a lánctalpaktól, s már indulhat is a büszke tulaj munkába vagy a gyerekekért a suliba. A tankok olyan népszerűek, hogy van taxicég, ami ezekkel fuvaroz, de limuzin helyett is lehet bérelni.

Top7 nálunk tilos, máshol legális szokás

5. Meztelen spanyolok

Rengeteg turista épp azért keresi fel a spanyol tengerpartot, mert köztudottan semmi gondja azzal, ha valaki anyaszült meztelenül grasszál a homokban vagy veti magát a habok közé. Ám valamit ők sem tudnak. Nevezetesen, hogy a tengerparton kívül is ruhátlanul lézenghetnek. A spanyolokat 1978 óta alkotmányos jog illeti meg a pőreséghez.

Top7 nálunk tilos, máshol legális szokás

6. Orosz vérfarkasok

Az oroszokról egyébként is sok furcsaság kering, de az kifejezetten vicces lehet, ha valakinek a személyijében az szerepel, hogy ő bizony egy tündér vagy vérfarkas. Ott ugyanis nem zavarja az állami szerveket, hogy annak vallja magát valaki, aminek csak akarja. Hobbit, marslakó, vagy sárkány is lehet, és ezt mindenki gond nélkül elfogadja.

Top7 nálunk tilos, máshol legális szokás

7. Eladó vese Iránban

A világon szinte mindenhol komoly kockázatot rejt, ha a feketepiacról akar valaki emberi szervet beszerezni magának. A törvényes rendszerben viszont akár éveket is várni kell rá. Iránban azonban gond nélkül eladhatja bárki a veséjét, amit általában az utcán, plakátokon hirdet meg az illető.

Top7 nálunk tilos, máshol legális szokás

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner