Jelenleg még csak vakarjuk a fejünket annak a Los Angeles-i startup-cégnek a termékén, amit 80 dollárért (bő 22 ezer forintért) kínálnak:
a Vaev nevű cég ugyanis (nem csalás, nem ámítás!) koszos papírzsebkendőket árul.

Egész pontosan olyanokat, amiket korábban megfázással küzdő emberek használtak. Hogy miért jó ez? Nehéz megmagyarázni. A cégvezető Oliver Niessen szerint ezeknek a luxuszsepiknek a célja, hogy a vásárlóik akkor és olyan körülmények közt legyenek betegek, ahogy ők szeretnék, és ne a természet kénye-kedve szerint. “Ez egy bizonyos szabadság, a választás luxusa - mindent személyre szabunk az életünkben, és minden aszerint történik, ahogy mi szeretnénk, tehát miért ne érvényesíthetnénk ezt a hozzáállást a betegségek terén is?” - tette fel a kérdést Niessen a Time magazinnak tett nyilatkozatában.

A dolog szépséghibája - amellett, hogy alapból elég elvetemült ötlet szándékosan lebetegíteni magunkat - hogy noha az ellen a kifejezett vírus ellen immunitást biztosít a későbbiekben a betegség, a téli megfázásokat legalább 200 különféle rhinovírus okozhatja, azaz az összes ellen képtelenség védekezni. “Ezért nem is gyártunk vakcinát az egyszerű megfázás ellen. Hogyan készítenénk vakcinát 200 különböző vírus ellen?” - teszi fel a kérdést Charles Gerba, az Arizona Egyetem mikrobiológus professzora.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner