Nincs velem semmi baj - védekezik az asszony, akit rengetegen támadnak azért, mert hétéves fiát még mindig szoptatja. Sokak szerint azonban ez egy cseppet sem egészséges.

Nem egyszer hívták már pedofilnak, gyerekzaklatónak azt a 46 éves, ötgyermekes anyát, aki a máig naponta anyatejjel táplálja kisfiát - noha gyermeke már iskolás korú. Sokak szerint beteges, ha valaki ilyen hosszan szoptat, ráadásul a gyereknek is rengeteg kárt okoz. Az ausztráliai Adelaide-ben élő Lisa Bridger azonban a támadások ellenére is úgy hiszi: ő az, aki tudja, mi a jó a fiának, senki más.

Az ötgyermekes anyát sokan támadják. Pedofilnak, vérfertőzőnek bélyegzik

Lisa fia, Chase autista, valamint Asperger-szindrómás. Mint édesanyja magyarázza: a szoptatás fia betegségét is segít kordában tartani. “A szoptatás miatt nem kell gyógyszereznem, mert így is le tudom csitítani. Lenyugtatja, és fantasztikus módon össze is köt minket.” Az anya az ausztrál Kidspotnak arról is beszélt: korábban napi 15-20 alkalommal is szoptatta a kis Chase-t, mára azonban ez a szám lecsökkent napi egy alkalomra. Ez általában estére esik. Persze vannak különleges alkalmak is. “Nyilvános helyen nem nagyon kéri a szoptatást, de ha nagyon nyugtalan, akkor megszoptatom, bárhol is legyünk."

Az asszony szerint fiát megnyugtatja a szoptatás

Sajnos azonban Lisa élete nem olyan egyszerű: rengeteg támadás éri, főleg azóta, hogy történetét megosztotta. “Pedofília, vérfertőzés, el kéne, hogy vegyék tőlem a gyerekeket, mentálisan sérült vagyok - ilyeneket mondanak. De nem ártok senkinek. Nem ártok a gyermekeimnek. Őket követem” - magyarázza, hozzátéve: azért hét év igen hosszú idő, és néha ő is szeretné már, ha fia leszokna a ciciről - de mégsem tud nemet mondani neki. “Néha szeretném, hogy abbahagyja, de olyan ez, mint nemet mondani egy ölelésre. Amikor jön, és olyan szépen kéri, hogy mondhatnék neki nemet?” Lisa egyébként nem csak Chase-t szoptatja, de négyéves öccsét, Phoenix-et, akinél ugyancsak autizmust diagnosztizáltak.

Nem Lisa az egyetlen, aki úgy döntött, hogy a megszokottnál hosszabban szoptatja gyermekét.

Noha a WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása szerint a kisbabákat hat hónapig érdemes kizárólag anyatejjel táplálni, ezt követően pedig két éves korig ajánlott a kiegészítő szoptatás, a brit Sharon Spink állítja: pont amiatt alakult ki ilyen szoros kapcsolat kilencéves lányával, mert ilyen sokáig szoptatta.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner