„Egy ilyen csomagolást látva a lányok azt gondolhatják, hogy nem vagyunk egyenlőek” - írta a kislány, a Kellogg's pedig bejelentette, hogy 2019-től megváltoztatják a grafikát.

Kellogs

Petíciót kezdeményezett egy 8 éves kislány Ausztráliában, hogy az egyenjogúság jegyében változtassák meg a Kellogg’s gabonapelyhek dobozát. Dalilah Lee azt nehezményezte, hogy kedvenc gabonapelyhe, a Nutri-Grain dobozának hátoldalain kizárólag fiúk szerepeltek, amint különböző „menő dolgokat csinálnak”, például gördeszkáznak, bicikliznek és szörföznek. Dalilah szerint azonban ezt éppen ugyanolyan jól tudják csinálni a lányok is. Éppen ezért kézzel írt levélben kérte a céget, hogy tegyenek lányokat is a dobozokra. Miért nem lehetnek lányok is a dobozon? Ez így nem igazság. A lányok is csinálnak menő dolgokat. Kérem, javítsák ezt ki! – írta a levélben, amit édesanyja a Facebookra is feltöltött. A Kellogg’s hamarosan válaszolt is a kislánynak: levelükben megköszönték a visszajelzést, és biztosították róla, hogy a javaslatot továbbították az illetékeseknek. Dalilah természetesen nem érte be ezzel a válasszal: petíció t indított a Change.org nevű honlapon, ahol több mint 400-an írták alá a kérelmét. Mind emberek vagyunk. – írta a honlapon. Kitartásának köszönhetően pedig a Kellogg’s végül beadta a derekát: pénteken közleményben jelentették be, hogy 2019-től megváltoztatják a grafikát úgy, hogy lányok és fiúk egyaránt szerepelnek majd a dobozokon.

Kellogs egyenlőség

Dalilah-nak persze további tervei is vannak: elmondása szerint az az álma, hogy egy nap miniszterelnök lehessen!
Forrás.:
Change.org
(Fox News)

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner