Brooke Evanst akut limfoid leukémiával kezelték tiniként abban a kórházban, ahova most mint frissen végzett nővér tért vissza.

Brooke mindössze 17 éves volt, amikor 2013-ban leukémiával diagnosztizálták. Miközben a barátai a továbbtanulással, a legújabb frizuratrendekkel és az első szerelemmel voltak elfoglalva, neki sokkal keményebb csata jutott: ő az életéért küzdött. A betegség miatt egy évet kénytelen volt kihagyni az iskolából, ugyanis 8 hónap intenzív kemoterápia kellett a felépüléséhez. Miközben Brooke az életéért harcolt, a barátai főiskolára, egyetemre mentek, ami eléggé megviselte a fiatal lányt. A kórházban azonban, ahol kezelték, képes volt erőt meríteni az orvosok és a ápolók áldozatos munkájából. „Fantasztikus volt, ott mindenki csodálatos munkát végzett, és a tudása legjavát adta nap mint nap. Ezért döntöttem úgy, hogy ha meggyógyulok, én is abban a kórházban szeretnék dolgozni” – mesélte a Storytrendernek a fiatal lány. És miután a kemó befejeződött, sikeresen elvégezte az iskolát, majd egy héttel ezelőtt munkába állt a kórházban, ahol megmentették. „Az első műszakom előtti éjjelt végigsírtam. Vegyes érzelmek kavarogtak bennem, hiszen egyáltalán nem volt biztos, hogy valaha megérem azt a napot.”

A 22 éves Brooke most tünetmentes, és a kórház hematológiáján dolgozik, ahol sorstársait is kezelik. A fiatal nővér abban bízik, hogy személyes tapasztalataival sok erőt adhat, és támogathatja a leukémiás betegek felépülését.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner