A texasi kisfiúról azt hitték, fejlődési rendellenességei miatt nem tud beszélni, ám kiderült, hogy pusztán egy fogászati probléma áll a háttérben.

Mason Motz egy 6 éves texasi kisfiú. Mason nem az a cserfes típus – sőt, szinte egy épkézláb mondatot sem sikerült kimondania, mióta beszédképes korba lépett. A szülei sokáig azt hitték, a kisfiuk egy genetikai rendellenesség, a Sotos-szindróma (amelynek következményeként később kezd el beszélni a beteg, akinek így nehezen megy a tanulás és a közösségbe való beilleszkedés) miatt teljesen beszédképtelen, ám nemrég kiderült, erről szó sincs. Masonnak nem csak a beszéd, az alvás, az evés és a szocializáció is nehezen ment, a szülők mindezt pedig a Sotos-szindrómának tudták be. Aztán elvitték a kisfiút egy fogorvoshoz, aki egészen más okot talált a háttérben: kiderült, hogy Masonnak lenőtt a nyelve, és emiatt nem tud se szavakat formálni, de rágni se rendesen. A fogorvos, dr. Amy Luedemann-Lazar azt mondja, nem érti, eddig hogyhogy nem nézett senki a kisfiú nyelve alá. A felfedezést egy 12 órás műtét követte, a felépülés után pedig csoda történt: Masonnak úgy megeredt a nyelve, hogy le se lehetett állítani. Ráadásul azóta se az alvás, se az evés nem okoz számára problémát, és az iskolai magaviselete is sokat javult.
Forrás.:
ladible

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner