A fiatal nő kényelmetlenül és megalázva érezte magát, és nem fér a fejébe, miért nem segített senki egy kisgyerekes anyának.
Egy kétgyermekes anya nagyon kiakadt, mert senki nem adta át neki a helyét az elővárosi vonaton, és kénytelen volt állva megszoptatni a babáját. A 32 éves Kate Hitchens nagyjából félórát utazott állva hazafelé a zsúfolt járaton Stratfordból Wickfordba, és nagyon kínosan, megalázva érezte magát. A nő nemcsak azt vette zokon, hogy eleve nem túl egyszerű dolog egy száguldó vonaton állva szoptatni és kézben tartani egy gyereket, hanem azt is, hogy senki sem adta át a helyét egy kisgyerekes anyának.

On my way home from London on a packed commuter train and this is what I faced. What has the world come to that a mother has to stand up on a moving train breast feeding a wriggling and writhing 6 month old, 20lb baby?! The point here isn't just that I found it difficult because I was nursing (although that was bloody difficult!), but that not one person offered a mother carrying a small child a seat for around half an hour, or 3 stops! I could have asked, but I didn't. I felt silly. I shouldn't have to ask. Maybe some people didn't see. I know for a fact some did; they made eye contact and actually smiled at me. I was thinking stop smiling and offer me your seat please! One lady looked up from her book and immediately offered me her seat, another lady then sat in it and when the lovely lady said 'Oh excuse me I actually gave up my seat so this lady with a baby could sit down' the sitting lady shrugged, plugged her earphones in and closed her eyes! I like to think that she needed that seat more than me, perhaps she was newly pregnant and in that early exhaustion period, perhaps she was knackered after a day at work, perhaps she was ill. Or perhaps she was just a twat. I hope not. I can somewhat understand not offering your seat to someone elderly; perhaps they might be offended you think they look old! I can understand not offering your seat to someone you suspect might be pregnant; maybe it's just their time of the month or perhaps they are just naturaly curvy and they aren't pregnant; perhaps you worry you might offend them. I cannot get my head around not offering a parent with a child a seat. Next time you see someone with a child on a train - if you're able bodied and fit and healthy please offer your seat to them!

A post shared by Hitchens' Kitchen BLW Club (@baby_led_weaning_club) on

Igaz, amikor Kate felszállt a vonatra, egy tizenéves felajánlotta a helyét, de akkor még visszautasította a lehetőséget. A kis Charlie jól elvolt a babakocsiban, édesanyja pedig nem gondolta, hogy megéhezik a baba. Azt is elismerte, hogy kicsit „butuska” volt, mert senkitől nem kérdezte meg, átadja-e a helyét. De szerinte az utasok látták a megpróbáltatásait, mert szemkontaktusba kerültek vele, és rámosolyogtak. Mindezek ellenére nem fér a fejébe, hogy senki sem segített neki.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner