Az életveszélyes területen GPS segítette a tájékozódásban, felszerelését pedig egy taligában húzta maga után.
Alban Tessier tanár hét nap alatt tette meg a Salar de Uyuni sósivatagon át vezető 140 kilométeres utat. Tessier egy akusztikus GPS-eszköz segítségével szelte át a sivatagot. Az életveszélyes területen át vezető vándorútjához szükséges felszerelést egy taligában húzta maga után. Távol tőle egy kísérőcsapat követte a 41 éves vak francia férfit, aki mint elmondta, meg akarta mutatni a világnak, „hogy a testi korlátozottság nem akadályozhatja meg nagy tettek végrehajtását”. A Salar de Uyuni 10.582 négyzetkilométeres területe az Andok hegyvonulatai között található medencében, Potosi régióban terül el. A hőmérséklet mínusz három és plusz 20 Celsius-fok között ingadozik. Tessier-nek meg kellett küzdenie a széllel, a hideggel és havas esővel is. A hó károsította a GPS-eszközét is, így a pótműszerekhez kellett fordulnia.

A férfi kalandját a bolíviai hatóságok is támogatták, hogy így népszerűsítsék a sivatagot, amely a dél-amerikai ország legfőbb látványosságai közé tartozik.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner