Az olimpikon a kutyusra egy helyi állatvédő szervezeten, a Free Koreran Dogson keresztül figyelt fel, akik azért küzdenek, hogy megszüntessék, vagy lehetőleg visszaszorítsák a térségben népszerű kutyahúsevést.

A Yahoo képe az olimpikonról és a kutyusról

Mikor az olimpikon tudomására jutott, hogy Moo-tea egyike annak a több száz kutyának, akiket illegális húskereskedőktől mentettek meg, és azonnal örökbe fogadta őt.

A sportoló saját maga szeretne szerető gazdit találni a kalandos életű kiskutyának, és azt nyilatkozta minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy ez így is legyen. Hozzátette, nem Mee-tea az első kutya, akit Dél-Koreából fogadott örökbe.

A dél-koreai kormányzat a téli olimpia megkezdése előtt nyomatékosan megkérte a vendéglátóhelyeket , hogy a külföldi vendégekért a játékok idejére függesszék fel a kutyahúsból készült ételek felszolgálását. Azonban a 12 különféle étteremből csupán kettő olyan hely van, ahol nem szolgálnak fel kutyahúst.

 (The Sun)

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn