A Békéscsabai Jókai Színház viszi színre Milne klasszikusát, a Micimackót február 14-én.

Illusztráció a mesekönyvből Mackóról és Malackáról

Tege Antal, a mesejáték rendezője azt nyilatkozta, hogy nem az ismert Disney filmet, hanem az eredeti Milne könyvet vette alapul, amely Karinthy Frigyes fordításában jelent meg, majd Karinthy Ferenc vitte át színpadra. – írta az MTI.
A rendező szerint azt szeretnék elérni, hogy a gyerekek ne csak a rajzfilmet nézzék meg, hanem a mesét is olvassák el.

Tege Antal elmondta, hogy szerették volna a mese mondanivalóját filozófiai tartalommal is kiegészíteni, ezért a rendezéshez felhasználta John Tyerman Williams Micimackó és a filozófusok című művét. Ez főként a színészeket segítette, hogy könnyebben megtalálják a karakterüket.

A színház Róbert Gida szerepére meghallgatást hirdetett, a felhívásra húsz, 8-12 éves fiú jelentkezett, akik közül Nyul Zoltán Bencét és Cazac Itai Liort választották ki. Akikkel Tege Antal bevallása szerint könnyű volt a közös munka, mivel nagyon tehetségesek.
A rendező nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is ajánlja a darabot, hiszen a mű olyan örök értékeket mutat be, mint a szeretet és a barátság.
A főszereplő Micimackót Gulyás Attila alakítja, mellette Szabó Lajos, Katkó Ferenc, Hodu József, Nagy Erika, Fehér Tímea, Gábor Anita és Csomós Lajos láthatóak a színpadon.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner