Szeretnénk feltételezni, hogy mindenki a legeslegjobbat akarja kutyájának, néha mégis menthetetlenül emberként gondolkodunk, mikor azt próbáljuk kitalálni, mi a jó az állatoknak. Ezekkel például halálra idegesítjük a kutyákat.
1. Az ölelés Persze nem az összebújásról van szó, hanem arról, amikor szorosan karjaink közé akarjuk zárni a kutyát. Lehet, hogy néhány négylábú megtűri tőlünk, de mások agresszív, domináló gesztusként értelmezhetik. 2. Ha szavakat használunk a testünk helyett Márpedig azokat a kutyák nem igazán értik. A testbeszéd számukra sokkal többet mond, ezért nagyon ügyelnünk kell rá, hogy ne zavarjuk össze őket verbális, illetve nonverbális kommunikációnkkal! 3. A szemkontaktus Ha a saját kutyánkról van szó, ez nem veszélyes (maximum nem fogja érteni szegény, hogy mit akarunk), de idegen állatok esetében akár támadáshoz is vezethet, ha sokáig bámulunk egy kutya szemébe, mereven tartva a szemkontaktust. Ez ugyanis a kutyáknál az agresszió, a provokálás jele. 4. Ha nem engedjük szaglászni Lehet, hogy szerinted gusztustalan a mocskos földön végighordozni az orrunkat, de a kutyák egészen másképpen vélekednek erről. Ők mindent a szagokból tudnak meg, ezért is izgatja őket annyira – szóval hagyjuk őket felfedezni! 5. Ha nem játszunk velük A kutyatartás nem annyiban merül ki, hogy adunk az állatoknak enni, és kivisszük őket néhány rövid sétára. Ha szeretnénk, hogy kutyánk valóban boldog legyen, fordítsunk időt a közös játékra, különben biztosan rém unalmas gazdának találnak majd minket. 6. Ha mi is idegesek vagyunk Mivel a kutyák profin olvassák a testbeszédünket és érzékenyen ráhangolódnak érzelmeinkre, azt is simán megérzik, ha feszültek, stresszesek, idegesek vagyunk. Ezeket az érzéseket pedig hajlamosak ők is átvenni ilyenkor. Ha nyugodt, kiegyensúlyozott kutyát szeretnénk, először nekünk kell lecsillapodnunk!

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner