Hamarosan étterem nyílik a híres londoni nagyáruház tetőteraszán. Igaz csak ideiglenes jelleggel, február 24-től április 2-ig üzemel majd, és csak esténként lesz nyitva. Két különlegesség jellemzi majd. Minden nap egy Michelin-csillagos séf irányítja majd a konyhát, amely kizárólag kidobásra ítélt nyersanyagot használ fel. Mindezt egy társulás hozta létre mely az élelmiszer-pazarlás elleni harc jegyében jött létre 2015-ben. Tagjai híres szakácsok, továbbá farmerek, állattenyésztők, halászok, kereskedők. Köztudott, hogy évente több millió tonna élelmiszer megy veszendőbe, csak Franciaországban például 2 és fél millió tonna. Nem csak a háztartások pazarolnak, hanem a vendéglők és főleg a nagy élelmiszer-áruházak. A zárásig el nem adott zöldség és gyümölcs nagyon sokszor a szemétben végzi, akárcsak sok hústermék, amelyek nem a legfrissebbek, de még fogyaszthatók  Az akció, legalábbis részben, üzlet is, hiszen a vendégek, már azok, akiknek sikerül időben asztalt foglalni, 15 fontot fizetnek egy adagért, illetve 37 fontot egy komplett menüért. Ez persze nevetséges összeg az elegáns londoni éttermek áraihoz képest. Viszont van meglepetés vagy kockázati faktor is: merthogy étlap nincs, csak az utolsó pillanatban döntik el a séfek, hogy mit főznek, amikor kiderül, milyen nyersanyag áll a rendelkezésükre.

Oszd meg cikkünket!

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner